Turska: Počelo suđenje grupi od skoro 500 ljudi

Izvor: B92, 01.Avg.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Počelo suđenje grupi od skoro 500 ljudi

Ankara -- U Turskoj počelo suđenje grupi od gotovo 500 ljudi osumnjičenih za učešće u pokušaju vojnog udara u julu 2016. godine.

Ukupno 486 osoba osumnjičeno je za učešće i veze s neuspelim pučom koji se dogodio 15. jula 2016. godine. Suđenje se održava u specijalnoj sali zatvora u blizini Ankare.

Osumnjičenima se tereti da su organizovali puč u vojnoj bazi Akinči kod Ankare.

Od osumnjičenih, 461 osoba se nalazi u pritvoru dok ih je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedam u bekstvu a ostali su pušteni na privremenu slobodu.

Glavni osumnjičeni je bivši imam Fetulah Gulen koji se nalazi u SAD i čije je izručenje zatražila Turska. Gulen je u nekoliko navrata odbacio optužbe.

Oko 250 osoba je poginulo za vreme pokušaja vojnog udara, medju kojima više od 20 pučista.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.