Turska: Pet osoba uhapšeno zbog vređanja Erdogana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2016, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Pet osoba uhapšeno zbog vređanja Erdogana

Pet osoba uhapšeno je u sredu u Turskoj zbog optužbi za vredjanje predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, prenela je danas turska agencija Dogan.

Petorica muškaraca, poreklom iz južne turske provincije Sanliurfe, optužena su za vredjanje Erdogana na društvenim mrežama, naveo je isti izvor.

Policija je uhapsila još jednu osobu, koja je potom puštena na slobodu.

Hapšenja zbog uvreda na račun >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Erdogana učestala su otkako je on u avgustu 2014. godine stupio na mesto šefa države, a više od 2.000 novinara, umetnika i običnih gradjana izvedeno je pred sud.

Većina njih osudjena je na kaznu kućnog pritvora, ali je jedna žena 20. januara osudjena na 11 meseci zatvora zbog upućivanja neprimerenog gesta na račun Erdogana tokom demonstracija u martu 2014. godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pet osoba uhapšeno zbog vređanja Erdogana

Izvor: B92, 14.Apr.2016

Istanbul -- Pet osoba uhapšeno je u sredu u Turskoj zbog optužbi za vređanje predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, prenela je turska agencija Dogan...Petorica muškaraca, poreklom iz južne turske provincije Sanliurfe, optužena su za vređanje Erdogana na društvenim mrežama, naveo je isti izvor...Policija...

Nastavak na B92...

Turska: Pet osoba uhapšeno zbog vređanja Erdogana

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2016

Pet osoba uhapšeno je u sredu u Turskoj zbog optužbi za vređanje predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, prenela je danas turska agencija Dogan...Petorica muškaraca, poreklom iz južne turske provincije Sanliurfe, optužena su za vređanje Erdogana na društvenim mrežama, naveo je isti izvor...Policija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.