Turska: Gulenov brat osuđen na 10 godina zatvora

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Gulenov brat osuđen na 10 godina zatvora

Brat bivšeg propovednika Fetulaha Gulena koga turske vlasti optužuju da stoji iza neuspelog puča u julu 2016. godine, osuđen je na više od deset godina zatvora.

Sud u Izmiru proglasio je Kutbetina Gulena krivim za "pripadnost oružanoj terorističkoj organizaciji" i osudio ga na deset godina i šest meseci zatvora, prenosi agencija Anadolija.

Kutbetin Gulen uhapšen je u oktobru 2016. kod jednog od svojih rođaka u Izmiru. ;

Turske vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužuju Fetulaha Gulena da je organizovao pokušaj puča 15. jula 2016. koji su sproveli vojnici u želji da svrgnu predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Gulen, bivši saveznik koji je postao glavni Erdoganov neprijatelj i živi u izgnanstvu u SAD od 1999. godine, odbacuje te optužbe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gulenov brat osuđen na 10 godina zatvora

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2018

ANKARA - Brat bivšeg propovjednika Fetulaha Gulena koga turske vlasti optužuju da stoji iza neuspjelog puča u julu 2016. godine, osuđen je na više od deset godina zatvora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.