Turska: Broj žrtava porastao na 39, traže se preživeli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2020, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Broj žrtava porastao na 39, traže se preživeli

Broj stradalih u zemljotresu jačine 6,8 stepeni koji je pogodio Tursku pre tri dana, popeo se na 39, a spasilački timovi tragaju za još dve osobe koje su ostale zatrpane u ruševinama zgrade, izjavio je turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

On je dodao da će vlada obezbediti finansijsku pomoć onima čije su kuće oštećene, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rojters.

Prema njegovim rečima, oko 1.000 privremenih kuća će biti izgrađeno, a pojedine škole i džamije se trenutno koriste kao skloništa.

U zemljotresu u provinciji Elizag povređeno je više od 1.600 osoba, od kojih je 86 hospitalizovano, ali na sreću niko nije u kritičnom stanju, saopštila je vlada.

Do sada je ispod ruševina spašeno 45 osoba, a zvaničnici su upozorili evakuisane građane da se ne vraćaju u svoje stanove i kuće zbog mogućeg urušavanja i novih potresa.

Ministar za urbanizaciju Murat Kurum rekao je da su vlasti počele sa uništavanjem 22 oštećene zgrade u Elazigu, dok će do kraja godine biti završena izgradnja 2.000 novih kuća.

Inače u tom regionu, udaljenom oko 550 kilometara od Ankare, jutros je izmerena temperatura od minus šest stepeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RASTE BROJ ŽRTAVA STRAVIČNOG ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Poginulo 39 ljudi, traga se za preživelima (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 27.Jan.2020

Broj stradalih u zemljotresu jačine 6,8 stepeni koji je pogodio Tursku pre tri dana, popeo se na 39, a spasilački timovi tragaju za još dve osobe koje su ostale zatrpane u ruševinama zgrade, izjavio je turski ministar unutrasnjih poslova Sulejman Sojlu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.