Turhan: Poseta Erdogana Srbiji predviđena za maj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turhan: Poseta Erdogana Srbiji predviđena za maj

Turski ministar transporta i infrastrukture Mehmet Turhan izjavio je danas u Beogradu da se nada da će dobri odnosi Srbije i Turske biti krunisane posetom predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji koja je predviđena za maj iduće godine.

Turhan je, nakon potpisivanja komercijalnog ugovora za projektovanje i izgradnju deonice autoputa Beograd-Sarajevo s ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se iduće godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje i da se nada da će tokom posete Erdogana Srbiji biti održana druga sednica Visokog saveta za saradnju.

Turhan je podsetio da je prva sednica tog tela održana u maju ove godine.

On je rekao da između Srbije i Turske postoje odlični odnosi i da su oni sve bolji iz dana u dan, kao i da su predsednici Aleksandar Vučić i Tajip Erdogan dali značajan doprinos jačanju odnosa dve zemlje.

Ministar je rekao da su se dvojica predsednika samo tokom ove godine sastali pet puta.

"Smatramo Srbiju važnim faktorom kada je u pitanju stabilnost u regionu", rekao je Turhan i dodao da Turska Srbiju smatra susednom zemljom, iako se, zapravo, ne graniče.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trgovinski odnosi Srbije i Turske  beleže rast iz godine u godin

Izvor: Beta Video, 19.Dec.2018

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je naglasila da je realizacija ovog projekta važna za dobre odnose između Turske i Srbije, i da predstavlja direktan rezultat prijateljskih odnosa između srpskog predsednika Aleksandra Vučića i turskog predsednika...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Ljajić : Potpisivanje ugovora rezultat najboljih mogućih odnosa izmedju dve zemlje

Izvor: Beta Video, 19.Dec.2018

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je potpisivanje ugovora rezultat najboljih mogućih odnosa između dve zemlje, odličnih ličnih odnosa predsednika dve zemlje, kao i postojanja trilaterale Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.(CH4)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.