Izvor: Luftika.rs, 17.Mar.2024, 21:05

Turčin osuđen na 2 i po godine zatvora zbog namernog ubistva ulične mačke

Istanbulski sud izrekao je muškarcu koji je namerno ubio uličnu mačku zatvorsku kaznu od dve i po godine i zabranu napuštanja zemlje. Ovo je najoštrija kazna ikada izrečena u Turskoj po zakonu o zaštiti životinja.
Istanbul je poznat po velikom broju mačaka lutalica, koje niko ne dira i ljudi se predano brinu o njima i hrane ih.
Video sa nadzornih kamera koji je pušten u sudu pokazuje kako je osuđeni 1. januara namerno jurio mačku koju su u kraju svi zvali Eros, a zatim je šutirao do smrti u jednom liftu, prenela je agencija Anadolija.
Događaj je izazvao ogromno ogorčenje i bes u Turskoj. U sudu i pred njim okupilo se na stotine aktivista za prava životinja koji su uzvikivali „ubica“. Na društvenim mrežama...
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.