Turci u inostranstvu počeli da glasaju na referendumu

Izvor: N1 televizija, 27.Mar.2017, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci u inostranstvu počeli da glasaju na referendumu

Turski državljani u inostranstvu danas su počeli da glasaju na referendumu o ustavnim promenama, koje bi predsedniku države dale mnogo veća ovlašćenja nego što ih sada ima.

Turski građani koji žive van zemlje mogu da glasaju u ambasadama i konzulatima u nekim zemljama Evrope i na aerodromima i graničnim prelazima u Turskoj.

Pravo glasa ima oko tri miliona turskih državljana koji žive u inostranstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pretežno u Nemačkoj.

Turci će na referendumu, zakazanom za 16. april, glasati o prenošenju svih izvršnih ovlašćenja sa Vlade na predsednika.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tvrdi da će jačanje položaja predsednika dovesti do prosperiteta zemlje, dok protivnici te ideje smatraju da će tako predsednik imati prevelike moći bez kontrole.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Počelo glasanje turske dijaspore na referendumu

Izvor: Beta, 27.Mar.2017

Gradjani Turske koji žive u inostranstvu počeli su danas glasanje na referendumu o ustavnim promenama koje bi povećale predsednička ovlašćenja.Glasanje se obavlja na aerodromima i graničnim prelazima Turske kao i u turskim diplomatskim predstavništvima u nekim evropskim zemljama.Refendum u Turskoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.