Tuča u turskom parlamentu

Izvor: Press, 12.Jan.2017, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča u turskom parlamentu

Tuča je izbila tokom rasprave o paketu ustavne reforme s ciljem proširenja ovlašćenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana
Poslanici turske vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) i glavne opozicione Republikanske narodne partije (ĆP) udarali su noćas jedni druge pesnicama i gurali se nasrćući jedni na druge pored skupštinske govornice.
Tuča je izbila tokom rasprave o paketu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ustavne reforme s ciljem proširenja ovlašćenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Poslanica Fatma Kaplan iz vladajuće partije Pravde i razvoja htela je da snimi glasanje svojim mobilnim telefonom. Poslanicima iz opozicione partije to se nije dopalo, pa su se najpre pogurali, a zatim i potukli.
Novim ustavnim promenama proširuju se ovlašćenja predsednika. Time će predsednik Erdogan moći da imenuje i razrešava ministra, bira rukovodstvo partije i da se kandiduje još dva puta po pet godina. Za te promene Ustava, potrebna je podrška najmanje 330 od 550 poslanika u skupštini.



  Follow
efe kerem sozeri ✔@efekerem

#Turkey's Parliament over the Constitutional amendments that would expand President Erdogan's powers
Jan 12, 3:15 amhttps://twitter.com/aysekesir/status/819338949969776641 …
1:59 AM - 12 Jan 2017
 281281 Retweets  123123 likes Tuča je izbila tokom rasprave o paketu ustavne reforme s ciljem proširenja ovlašćenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana
Datum: 12/01/2017


 0 KOMENTARA FACEBOOK TWITTERPINTERESTGOOGLE+







Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.