Trka za Vladu

Izvor: RTS, 13.Feb.2017, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka za Vladu

Devetogodišnjem Vladimiru Đorđeviću iz Pančeva neophodno je lečenje u Turskoj, ali njegovi roditelji nemaju novac da plate operaciju ciste na mozgu i neophodne kontrole. Da prikupe 42.000 evra pomoći će im reprezentativac Srbije Željko Zeljković.
Naš reprezentativac u ultramaratonu Željko Zeljković odlučio je da istrči 80 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od Pančeva do Smederevske Palanke, a svi humani ljudi mogu da otkupe po kilometar trke i da na taj način doniraju novac za lečenje malog Vlade, koji ovih dana pomaže Željku da se što bolje pripremi.

"Neće mi biti teško, jer će ovo biti najlepši pretrčani kilometri u mom životu, jer znam da pomažem Vladi", ističe ultramaratonac. "Pozivam sve dobre ljude i moje trkače da otkupe kilometre i da budemo svim srcem svi zajedno uz našeg malog drugara."
Borba za Vladino ozdravljenje traje četiri godine. Imao je već nekoliko teških operacija, a njegova petočlana porodica u kojoj je samo otac Siniša zaposlen sve teže uspeva da sakupi novac za lečenje. Samo za lekove mesečno im je neophodno 500 evra, kaže Siniša Đorđević.
"Imao je već dve operacije. Operisan mu je bubreg. Odstranjen je zbog malignog karcinoma, a imao je i intervencije na srcu. Ostao je još taj problem sa cistom na mozgu i ne predajemo se idemo dalje i borimo se za njegovo potpuno ozdravljenje."
Humanitarni ultramaraton Željko Zeljković trčaće u sredu 15. februara: startovaće u 5 časova, i planira da do večernjih sati stigne do cilja u Smederevskoj Palanci. Tamo će ga sačekati Vladimir, koji se nada da će sakupiti dovoljno novca i započeti svoju novu trku za bezbrižniji život. 
rts.pancevo@rts.rs 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.