Triler u finalu: Turska šampion Evrope, odbojkašice Srbije pale posle pet setova

Izvor: VOA, 03.Sep.2023, 23:11

Triler u finalu: Turska šampion Evrope, odbojkašice Srbije pale posle pet setova

Odbojkašice Turske prvi put u istoriji postale su prvakinje Evrope, pošto su u Briselu u finalu pobedile selekciju Srbije sa 3:2 (25:27, 25:21, 22:25, 25:22, 15:13). Srbiji je ovo drugo uzasfopno evropsko srebrno, a ukupno sedma medalja na kontinentalni šampionatima. Najefikasnija u selekciji Turske bila je Melisa Tereza Vargas, koji je osvojila 41 poen. U selekciji Srbije najbolja je bila Tijana Bošković sa 37 poena. Bronzanu medalju na ovom prvenstvu osvojila je reprezentacija Holandije koja je u utakmici za treće mesto bila bolja od Italije. U sastavu Srbije u finalu su bile i Maja Ognjenović i Aleksandra Jegdić, koje su prethodnih dana imale problema sa temperaturom. Tijana Bošković je bila glavna napadačka opcija na jednoj strani, na drugoj naravno Melisa Vargas. Iako je Turska bila malo bolja u većem delu prvog seta, reprezentativke Srbije su u završnici ovog dela meča defanzivnim minijaturama uspela da umire razigrane turske igračice Handu Baldin i Melisu Vargas. Turska je u drugom setu kontrolisala igru manje-više od prvog do poslednjeg trenutka, a Srbija je ušla u ozbiljne probleme sa servisom. Pored Vargas, igru turske selekcije nosila je i Karakurtova i Srbija nikako nije uspela da pronađe rešenje. Uvodni trenuci trećeg seta doneli su "buđenje" Srbije, na šta je Turska odgovorila preko Vargas koja je podigla na noge veliki broj navijača u Briselu. Ipak, Katarina Lazović je preuzela odgovornost i vratila neizvesnost u okršaj za titulu. Kada je Lazović stala, preuzela je Mina Popović i donela Srbiji seriju od čak sedam poena za vođstvo od 22:19. Ta sekvenca srpskih odbojkašica je donela i prednost od 2:1 u setovima. Turkinje su uspele u neizvesnoj završnici četvrtog seta da se izdignu i zahvaljujući Vargas odvedu meč u dramatičnu završnicu. Peti set su bolje počele turske odbojkašice i povele sa 4:2. Srbija je dobrim blokovima, a onda i napadima Tijane Bošković uhvatila korak sa protonikom. U ratu živaca u finišu petog seta, turske odbojkašice su imale više koncentracije i mirnoće za osvajanje zlata.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tijana Bošković posle poraza u finalu EP: “Mislim da smo pokazali na terenu, borili smo se…”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 04.Sep.2023, 11:55

Ona je bila naša najefikasnija odbojkašica zabeleživši 37 poena Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Briselu u finalu kontinentalnog šampionata poražena od Turske rezultatom 3:2, po setovima 25:27, 25:21, 22:25, 25:22, 15:13. ...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.