Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2021, 09:58

Trabzon hita ka čelu tabele, Fener bez šestorice protiv novajlije u ligi

Šampionat Turske: Ekipa sa obala Crnog mora gostuje Konji. Tri boda bi donela prvo mesto. Istanbulski gigant želi da izađe iz krize. Giresun bez postignutog gola na pet mečeva

Elitni šampionat Turske godinama je poznat po ludim završnicama, neizvesnim mečevima. Giganti nisu tako dominantni kao pre. Galatasaraj, Bešiktaš i Fenerbahče su dobro startovali, ali sva tri velikana iz Istanbula počinju da posrću. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Šampionu je u utorak bilo malo 3:0 protiv Adane (3:3), Galata je tri meča bez pobede, a i Fener ima malu krizu. Plavo-žuti su osvojili samo bod u prethodna dva kola, posle tri vezana pobede na startu.

Priliku da izbije na čelo tabele ima Trabzon. Tim sa obala Crnog mora ove sezone ima šampionske ambicije. Dovedena su zvučna pojačanja, Marek Hamšik i Andreas Kornelijus, ostao je Nigerijac Entoni Nvakeme. Četiri pobede i remi odličaN su učinak čete trenera Abdulaha Avdžija. Trabzon danas (16.00) gostuje Konji. U slučaju tri boda preskočio bi Bešiktaš na čelu tabele elitne lige Turske. Na startu šampionata odličan je Entoni Nvakeme, Nigerijac koji je postigao četiri gola u prvih pet kola, jedan manje od prvog strelca lige, nekadašnjeg napadač Crvene zvezde Aleksandra Pešića.

16.00: (3,70) Konja (3,40) Trabzon (2,05)

U špicu Trabzona igra Danac, letošnje pojačanje iz Parme, Andreas Kornelijus. Van stroja kod gostiju su Đanini, Abdulkadir Parmak i Norvežanin Anders Trondsen. Kod Konje povređeni su Zimer Bitići i Artjom Kravec. Prošle sezone je Trabzon osvojio četiri boda u duelima sa Konjom. Na svom terenu je slavio sa 3:1, a u gostima je bilo 1:1.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Portugalac Vitor Pereira je počeo šampionat sa tri pobede na klupi Fenerbahčea, ali samo bod u poslednja dva kola. Poraz od gradskog rivala Bašakšehira (0:2) bio je neočekivan. Plavo-žuti će biti oslabljeni danas (19.00) na Ulker stadionu u Istanbulu kada stiže novi član elite, Giresun, koji na pet utakmica ima samo bod, a još uvek nije postigao gol u najboljem društvu.

Domaćin će igrtati bez šestorice igrača. Povređeni su Irfan Džan Kahveči, Nazim Sangare, Marsel Tiserand i Hose Sosa, a ne očekuje se da će u timu biti roviti Miha Zajc i Serdar Dursun. Poslednja pojačanja Fenera Migel Krespo i Burak Kapačak imaju prvavo da debituju u redovima najpopularnijeg turskog kluba.

19.00: (1,45) Fenerbahče (4,40) Giresun (7,25)

Fener je postigao samo šest golova ove sezone. Nedostaje vrhunski špic. Na poslednjim mečevima najistureniji igrač bio je nemački napadač Mergim Beriša, letošnje pojačanje iz Salcburga.

---------------------------------

Utakmice šampionata Turske možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

TURSKA 1 - 6. KOLO

Utorak

Karagumruk - Antalija 0:0

Rizespor - Altaj 1:2 (0:1)

/Bolasi 90+1 - Bjorkande 44, Bamba 73/

Bešiktaš - Adana 3:3 (2:0)

/Montero 20, Hosef 43, Jilmaz 52 - Vargas 60, Baloteli 79, Asombalonga 90+7/

Malatija - Sivaspor 0:1 (0:0)

/Gutas 79/

Sreda

Gazijantep - Bašakšehir 1:0 (1:0)

/Demir 1/

Geztepe - Hataj 0:2 (0:1)

/Dijuf 35, 78/

Kajzeri - Galatasaraj 3:0 (2:0)

/Tijam 39, 53 penal, Basan 45/

Četvrtak

16.00: (3,70) Konja (3,40) Trabzon (2,05)

19.00: (2,00) Alanja (3,45) Kasimpaša (3,80)

19.00: (1,45) Fenerbahče (4,40) Giresun (7,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.