To su lopovi, nijedan turski klub ne treba tamo da igra: Brutalan napad na Evroligu! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jun.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To su lopovi, nijedan turski klub ne treba tamo da igra: Brutalan napad na Evroligu! (VIDEO)

Predsednik Bešiktaša Fikret Orman izjavio je da Turska ne bi trebalo da ima više predstavnika u košarkaškoj Evroligi.

Orman je nezadovoljan kriterijumima koji Evroliga postavlja klubovima, a pogotovo je problematična činjenica da će naredne sezone od turskih predstavnika igrati samo novi šampion Fenerbahče i Efes, te da je prethodnih godina priliku dobijala Darušafaka, iako je prethodnu sezonu završila na četvrtom mestu, iza Gacijantepa.

- Protiv sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Evrolige. Otvoreno ću reći, smatram da je pljačkaška organizacija. Ne bi trebalo da šaljemo nijedan klub tamo - rekao je Orman.

- U pitanju je španska kompanija, koja je napravila ovaj projekat nazvan Evroliga. Oni su dali minorno učešće klubovima. Ko je glavni akcionar? Ta španska kompanija. Da li je federacija? Ne. To je samo kompanija! I oni dobijaju ove turske sponzore. Devet različitih sponzora. Oni kažu: "Ako daju više novca, pustićemo Doguš ove godine". Sledeće godine: "Još para, molim". Ko poseduje tevelizijska prava? Ta kompanija. Ko dobija novac od sponzora? Ta kompanija. A, ko plaća putovanja klubova i ostale troškove? Klub plaća za njih! To nije organizacija kao Liga šampiona ili Liga Evrope u fudbalu. Ne postoji pravi prihod od toga. Ko dobija onda sav novac? Ta španska kompanija - tvrdi prvi čovek turskog kluba, koji je prokomentarisao to što je Fenerbahče osvojio titulu.

- Fenerbahče je trošio između 25 i 30 miliona dolara svake sezone tri godine da bi osvojili titulu. Ali su oni i dalje uspešni. Ne želim da potcenim to što su uradili.

Ove sezone je Bešiktaš učestvovao u FIBA Ligi šampiona i bio jedan od favorita za titulu, ali je eliminisan u osmini finala od Karšijake.



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.