Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2018, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Otvaranje turske fabrike najbolja vest za Kraljevo u poslednje 3 decenije

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić ocenio je danas da je kupovina kraljevačkog preduzeća "Autotransport" u stečaju, od strane turske "Taj korporacije" najznačajnija vest za građane tog grada u poslednjih 30 godina.

Terzić je na konferenciji za novinare rekao da će turska fabrika, koja će pokrenuti proizvodnju tekstila u Kraljevu, biti prva koja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je otvorena u tom gradu posle dužeg vremena kao i da veliki posao tek predstoji jer je potrebno obezbediti infrastrukturu za realizaciju te investicije.

"Ovo je najbolja vest za građane Kraljeva u poslednjih 30 godsina i samo prva u nizu investicija u ovaj grad, ja se nadam da smo napravili ključan korak u boljem zivotu za sve građane", kazao je Terzić.

"Taj korporacija" juče je u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu kupila kraljevački "Autotransport" po ceni od oko 260 miliona dinara.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem Aleksandra Nestorovića otvaranje fabrike "Taj korporacije" biće početak zapošljavanja Kraljevčana koji su bez posla.

"Za početak zaposliće se između 400 i 700 radnika, a za dve do tri godine i pun kapacitet radnika", dodao je on.

Načelnica školske uprave u Kraljevu Bojana Marinković kazala je da će u gradu biti otvoreno odeljenje za modne krojače trećeg stepena stručne spreme po modelu dualnog obrazovanja, kao i da će oni stručnu praksu obavljati u novoj fabrici tekstila.

Kako je rečeno, Turci će za izvođenje radova na novoj fabrici angažovati svoju firmu, ali se očekuje da budu angažovana i kraljevačka preduzeća kao podizvođači za posao rekonstrukcije postojećih hala u objekat koji će biti površine oko 30.000 kvadratnih metara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.