Talibani odbili  sastanak o Avganistanu pre povlačenja stranih trupa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2021, 00:15

Talibani odbili sastanak o Avganistanu pre povlačenja stranih trupa

Talibanski pobunjenici saopštili su u utorak uveče, 13. aprila, da neće učestvovati na sastanku o budućnosti Avganistana, zakazanom u aprilu u Turskoj, pre povlačenja stranih vojnika iz zemlje, javlja agencija Frans pres (AFP). "Sve dok se sve strane snage potpuno ne povuku iz naše domovine, nećemo učestvovati ni na jednoj konferenciji koja donosi odluke o Avganistanu", naveo je Tviteru Mohamed Naeem, portarol talibana u Kataru. Prethodno je Bela kuća saopštila da predsednik...
Pogledaj vesti o: Turska,   Twiter

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Novi udarac talibana mirovnim naporima za Avganistan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2021

Međunarodni napori koje predvode SAD za pronalaženje mirovnog rešenja za Avganistan pretrpeli su neuspeh kada su talibani poručili da neće učestvovati na konferenciji zakazanoj u Turskoj. S druge strane, predsednik SAD je najavio da će se američki vojnici povući iz Avganistana do 11. septembra.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.