Tadić već zaludeo Turke: Srbin može biti najbolji igrač na ić u turskoj ligi

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 09:51

Tadić već "zaludeo" Turke: Srbin može biti najbolji igrač na "ić" u turskoj ligi

Srpski fudbaler Dušan Tadić već u prvoj zvaničnoj utakmici za Fenerbahče ostavio fenomenalan utisak.

Pokazalo se, makar na novom početku, da je prelazak u redove turskog velikana bio pun pogodak po srpskog fudbalera, ali i po Fenerbahče. Deluju kao savršen spoj.

To se moglo videti već u prvoj zvaničnoj utakmici Srbina za Turke, protiv Zimbrua u kvalifikacijama za Ligu Konferencije, u kojoj je Dušan odigrao majstorski i demonstrirao klasu. Onako kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to samo on zna.

Turski mediji su oduševljeni onim što su videli od dojučerašnjeg lidera Ajaksa. Euforično su i pisali o pobedi, učinku novajlija.

Džeko je bio centralna tema. Autor teksta u tiražnom Fanatiku je, otud, posvetio duže redove o igraču utakmice, sjajnom bosanskohercegovačkom reprezentativcu, dvostrukom asistentu i strelcu u velikoj pobedi od 5:0...

Posle dublje analize viđenog, ono najbolje, tačnije o najboljem je sačuvao za kraj – velike reči o Dušanovoj igri.



"I Dušan Tadić... Godinama pratim tursku ligu i najbolji igrač čije se prezime završava na "ić" bio je Rapaić (bivši hrvatski fudbaler, nekada igrač Fenerbaheča), a čini se da će ga Tadić nadmašiti. Možda je rano o tome govoriti ali ono što smo videli je potpuno drugačiji tim u odnosu na prethodnu sezonu",
napisao je autor teksta, aludirajući na vrhunski učinak novajlija (Džeka, Tadića, Kenta).

Srbin je već u 11. minutu bacio navijače u delirijum sjajnim "lažnjakom", poslao ga "po burek", a onda sevirao pas Kadiogluu koji je potom spektakularno pogodio mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.