TURSKI SPECIJALCI UHAPSILI VOĐU HRVATSKOG NARKO-KARTELA: Upali u hotel i bacili Petraka na kolena! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2023, 14:46

TURSKI SPECIJALCI UHAPSILI VOĐU HRVATSKOG NARKO-KARTELA: Upali u hotel i bacili Petraka na kolena! (VIDEO)

U hotelskoj sobi pronađen sef pun novca i zlata!

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja saopštio je u subotu da je hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko-kartela, uhapšen u Istanbulu.

Jerlikaja je na svom nalogu na društvenoj mreži X objavio da je Petrak uhapšen u istanbulskom okrugu Uskudar i naglasio da je hrvatski biznismen vođa međunarodnog narko kartela koji drogu iz Južne Amerike prenosi u Evropu i distribuira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je po Evropi.

İstanbul’da düzenlenen "KARTEL-2 OPERASYONU" ile Hırvatistan makamlarınca Interpol tarafından;

🟥 Kırmızı Bülten ile aranan,

📌Güney Amerika’dan elde edilen uyuşturucuyu Avrupa'ya dağıtan,

📌Avrupa çapında yapılan "Adriatica Operasyonu" kapsamında organize suç örgütün elebaşı… pic.twitter.com/vHepthDoVX

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) November 18, 2023

- Hrvatski pravosudni organi tragali su za Petrakom za kojim je raspisana Interpolova crvena poternica zbog ubistvo - rekao je Jerlikaja.

Ministar je dodao da je prema podacima hrvatske agencije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Petrak neko ko povezuje mnoge ljude sa svojom kriminalnom organizacijom u devet zemalja.

-Nenad Petrak je pronađen u Uskudaru. Odmah je pokrenuta operacija КARTEL 2 uz podršku Uprave za specijalne operacije u Istanbulu u hapšenju međunarodnog krijumčara droge. Čestitam našim policajcima koji su organizovali operaciju - rekao je Jerlikaja.

Hrvatski mediji navode da je biznismen prema sumnjama USKOK-a vodio grupu koja je krijumčarila velike količine kokaina i marihuane u Hrvatsku i zemlje EU.

Policija je u oktobru uhapsila 14 njegovih saradnika, ali je narko-bos uspeo da pobegne.

Petrak je prema navodima hrvatskih medija uhapšen u hotelu u Istanbulu gde je u sefu skrivao veliku svotu novca i zlatnog nakita.

Javnost je za Petraka čula još u aprilu nakon ranjavanja Josipa Čubelića u Splitu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.