TURSKI DRON ZALUTAO? Usledila munjevita reakcija Asadovih junaka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 20:41

TURSKI DRON ZALUTAO? Usledila munjevita reakcija Asadovih junaka!

Sirijska vojska momentalno reagovala

Sirijska arapska vojska (SAA) oborila je tursku bespilotnu letelicu nakon što je pokušan napad na njihove položaje u severnom selu provincije Al-Raka.

Kako navodi lokalni izvor, Sirijska arapska vojska je u utorak ujutro pažljivo pratila turski dron, koji je pokušao da udari na njihove položaje.

Sirijska arapska vojska, zajedno sa svojim ruskim prijateljima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oborila je tursku bespilotnu letelicu dok se probijala prema položajima Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u blizini grada Ajn Isa.

Pad turskog drona usledio je ubrzo nakon žestoke vatrene borbe između Sirijskih demokratskih snaga i turske vojske u Ajn Isi.

Izvor je dodao da sirijske demokratske snage u protekla 72 sata pokušavaju da se odbrane od nekoliko napada turske vojske i njihovih savezničkih militanata.

Iako je Sirijska arapska vojska pokušavala da se kloni ovih sukoba, turska vojska i njihovi saveznički militanti neprestano gađaju njihove položaje.

 Prema sporazumu iz oktobra 2019. godine, turska vojska i njeni saveznici trebalo bi da se pridržavaju strogog prekida vatre na teritorijama istočno od Eufrata.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.