TURSKA VOJSKA ZAPUCALA NA RUSE! Ima mrtvih i ranjenih, pogođen konvoj ruskih snaga! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 23:29

TURSKA VOJSKA ZAPUCALA NA RUSE! Ima mrtvih i ranjenih, pogođen konvoj ruskih snaga! (FOTO)

Napad je izveden sa teritorije na kojoj su raspoređene turske trupe

Ruski vojnik poginuo je danas, a nekoliko ih je ranjeno u provinciji Alep na severu Sirije, kad je njihov konvoj pogođen granatom koju su ispalile turske snage, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Izvor Rojtersa iz kurdskih snaga bezbednosti naveo je da je napad izveden sa teritorije na kojoj su raspoređene turske trupe, a da su ranjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbrinuti u oblasti Afrin pod kontrolom snaga koje podržava Turska.

Zvaničnik turskog Ministarstva odbrane naveo je u dnevnom izveštaju da su navodi o granatiranju ruskih vozila "neistiniti".

Sirijska nacionalna armija, opoziciona frakcija koju podržava Turska i koja kontroliše oblast u blizini mesta gde se napad dogodio nije odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar.

Građanski rat u Siriji podelio je zemlju na kompleksne zone kontrole u kojima značajan uticaj imaju strani faktori - Rusija, Iran, Turska i SAD.

Turska je 2015. oborila ruski ratni avion u blizini granice sa Sirijom, ali su Ankara i Moskva od tada popravile odnose. Te dve zemlje sprovode zajedničke patrole u ​​severnoj Siriji, a Rusija pokušava da posreduje između Ankare i Damaska.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.