TURSKA TRAŽI HITNO IZRUČENJE! Osumnjičeni za ubistvo vođe Škaljaraca je u OVOJ zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2023, 21:59

TURSKA TRAŽI HITNO IZRUČENJE! Osumnjičeni za ubistvo vođe Škaljaraca je u OVOJ zemlji

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić je ubijen u septembru 2022. godine

Turska je zatražila od Italije izručenje Bariša Bojuna, osumnjičenog za organizaciju ubistva vođe kriminalnog škaljarskog klana Jovana Vukotića, prenosi turski "HalkTV".

Turska policija je ranije navela da su pripadnici rivalskog kavačkog klana platili milion i po evra turskim plaćenim ubicama kako bi izvršili napad na Vukotića u Istanbulu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Pod optužbom da su po nalogu vođe kavčana Radoja Zvicera likvidirali Jovana Vukotića, pred sudom se našlo 16 osoba, a na teret im se stavlja da su osnovali kriminalnu grupu koja je organizovala ubistvo i falsifikovala isprave, prenosi RTCG.

U optužnici se navodi da je grupa po nalogu Zvicera locirala Vukotića u Turskoj a zatim, uz pomoć tamošnje kriminalne organizacije, isplanirala njegovu likvidaciju.

Kako prenosi turski HalkTV, turske bezbednosne službe su na sastanku sa italijanskim kolegama ove nedelje zatražile hapšenje i izručenje Bojuna, koji još živi u Italiji i za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica jer je navodno vođa organizovane kriminalne grupe.

- Javno tužilaštvo u Istanbulu traži Bojuna zbog optužbi za 103 odvojena krivična dela - prenosi turska televizija.

u okrugu Šišli u Istanbulu, kada su dvojica napadača na motociklima zapucala na automobil kojim je sa suprugom i detetom krenuo u tržni centar u Bešiktašu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.