TURSKA SE SPREMA ZA NOVU BITKU: Eksperti otkrili tajne planove Erdogana (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 18:28

TURSKA SE SPREMA ZA NOVU BITKU: Eksperti otkrili tajne planove Erdogana (FOTO)

Sirijski stručnjak za oružane grupe Omar Rahmon rekao je da je nedavno povlačenje sa nekih osmatračnica na severu Sirije u Turskoj kako bi se pripremile za novu bitku sa Sirijskom arapskom vojskom.

Rahmon je tokom intervjua za Sputnjik objasnio da se Turska, nakon dužeg odlaganja, naglo obavezala na ono što je potpisala Moskovskim sporazumom u martu 2019. godine, pošto je povukla sve svoje osmatračnice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opkoljene sirijskom vojskom u oblastima koje je SAA oslobodila tokom nedavne vojne operacije u provinciji Idlib krajem 2019. i početkom ove godine 2020.

Stručnjak je rekao da ko poznaje Tursku i njen način razmišljanja i šta su ona i oružane grupe uradile na severu Sirije, siguran je da će povući sa ovih prostora, ne u skladu sa sporazumima koje su potpisali u Moskvi, Astani i Sočiju, ali s ciljem evakuacije područja sa opkoljenih turskih punktova na koje bi sirijska vojska kasnije mogla da vrši pritisak u slučaju da Ankara odluči da pokrene novu bitku na severu.

Naglasio je, da su se u poslednje vreme videle dve stvari, a to su povlačenje kontrolnih punktova od strane Turske i njihovo premeštanje u Džabal al Zaviju, koju kontroliše sa teroristima. Druga stvar je uvođenje nove vojne opreme i mašina sa ilegalnog prelaza (Kafr Lousen), koji kontrolišu organizacija Nusra Front i Failak Al-Sham, koja je povezana sa turskom vojskom u Idlibu.

#Turkey is preparing for new battle in northwestern #Syria: expert https://t.co/GEimkugeaH #Idlib

— Al-Masdar News (@TheArabSource) November 29, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.