TURSKA OTVARA VOJNU BAZU U LIBIJI: Erdogan razgovarao sa Putinom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 11:16

TURSKA OTVARA VOJNU BAZU U LIBIJI: Erdogan razgovarao sa Putinom!

Cilj sporazuma je povećanje borbene sposobnosti vojnih jedinica koje su pod komandom Vlade nacionalnog jedinstva

Samo dan pošto su telefonom razgovarali Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, gde je i zvanično kao jedna od tema razgovora pomenuta Libija, Turska je najavila otvaranje vojne baze u ovoj zemlji.

S tim u vezi, potpisan je i sporazum o otvaranju turske vojne baze u libijskom gradu Misurata.

Sporazum su potpisale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Turska, Katar i Vlada nacionalnog jedinstva, javila je Al Arabija. U skladu sa sporazumom, u Misurati će biti formiran trostrani vojni centar za koordinaciju.

- Osim toga, države su se dogovorile da pošalju katarske vojne savetnike u Libiji za obučavanje libijskih vojnika, a samoj Libiji mesta na turskim i katarskim vojnim školama - navodi se na sajtu televizije Al Arabija.

.

Juče su libijsku prestonicu posetili ministar odbrane Turske Hulusi Akar i premijer Katara Halid bin Muhamed el Atija.

Podsetimo, u Libiji traje sukob između Vlade nacionalnog sporazuma Fajeza Saradža, koja kontroliše Tripoli i teritorije na zapadu zemlje, i Libijske nacionalne armije (LNA) pod komandom Halife Haftara, koja sarađuje sa parlamentom koji zaseda na istoku zemlje. Vladu nacionalnog jedinstva podržava Turska, a LNA - Egipat.
Pogledaj vesti o: Libija,   Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.