TURSKA JE TESTIRALA NOVU BOMBU: Puštena sa drona, pada sa 6.000 metara, a onda nastaje lom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 20:04

TURSKA JE TESTIRALA NOVU BOMBU: Puštena sa drona, pada sa 6.000 metara, a onda nastaje lom (VIDEO)

Testirana je sa borbene letelice TAI "Aksungur"

Turska borbena bespilotna letelica TAI "Aksungur" uspešno je testirala autohtonu navođenu bombu KGK-SIHA-82, objavio je 25. aprila Ismail Demir, predsedavajući Predsedništva odbrambene industrije, SSB.

U izjavi je proizvođač dronova, Turkish Aerospace Industries (TAI), saopštio da je test uživo izveden u blizini crnomorske provincije Sinop na nadmorskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << visini od 6.000 metara.

Tokom ispitivanja rada pod vatrom, "Aksungur" je vodenom kliznom bombom KGK-SIHA-82, koja je teška 340 kilograma, pogodio cilj udaljen 30 kilometara.

TAI je otkrio da će se domet proširiti na 45 kilometara u predstojećem testu KGK-SIHA-82. Jedrilicu je razvio Institut za istraživanje i razvoj odbrambene industrije TUBITAK, SAGE.

"Aksungur" je jedan od najvećih borbenih dronova u turskom arsenalu i predstavljen je ove godine. Dron ima domet od 6.500 kilometara i izdržljivost do 49 sati leta.

Ranije ove nedelje, još jedan veliki turski borbeni bespilotni dron, "Bajraktar ​​Akindži", testirao je sličan tip jedrilica MAM-T. Maksimalni domet bombe je 30 km i vođena je GPS-om, kao i poluaktivnim laserom.

Turska razvija izdvojene napadačke sposobnosti svojih borbenih bespilotnih letelica, koje će verovatno odgovoriti na naprednije pretnje poput sistema PVO, ometača i radara.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.