TURCI ZAROBILI SESTRU AL-BAGDADIJA! Hapšenje nazvano obaveštajnim rudnikom zlata

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURCI ZAROBILI SESTRU AL-BAGDADIJA! Hapšenje nazvano obaveštajnim "rudnikom zlata"

Turska je u ponedeljak zarobila stariju sestru ubijenog lidera Islamske države Abu Bakra Al-Bagdadija na severozapadu Sirije.

To je izjavio neimenovani turski zvaničnik koji je hapšenje nazvao obaveštajnim "rudnikom zlata".

O sestri Al-Bagdadija malo se zna.

Turski zvaničnik je rekao da je 65-godišnja Rasmija Avad uhvaćena u kamionskoj prikolici u kojoj je živela s porodicom, u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesta Azaz, u oblasti koja pripada sirijskom regionu pod kontrolom Turske.

Al-Bagdadijeva sestra je pronađena s mužem, petoro dece i jednom rođakom, rekao je zvaničnik i dodao da se punoletne osobe koje su bile s njom ispituju.

#BREAKING: #Turkey captures slain ISIS chief Abu Bakr al-Baghdadi's older sister amid hopes she will be an 'intelligence goldmine' after being found living in a TRAILER in #Syria pic.twitter.com/zmnPW3YMuE

— News flash (@BRNewsFlash) November 4, 2019

Američke snage su u noći 27. oktobra izvele na severozapadu Sirije operaciju hvatanja Al-Bagdadija, koji je aktivirao eksploziv u prsluku dok su se vojnici pripremali da ga uhapse.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.