Studentske razmene: AIESEC poziva Nišlije da budu domaćini volonterki iz Turske

Izvor: JužneVesti.com, 30.Dec.2023, 16:05

Studentske razmene: AIESEC poziva Nišlije da budu domaćini volonterki iz Turske

Omladinska organizacija AIESEC poziva Nišlije da pokažu gostoprimstvo i ugoste studentkinju iz Turske koja dolazi na razmenu u Niš. Domaćini će imati 6 nedelja da je upoznaju sa kulturom naše zemlje.

AIESEC se od svog postojanja bavi razmenama - naši studenti imaju priliku da odu u inostranstvo na praksu stručnog ili volonterskog tipa, ali isto tako mladi iz inostranstva imaju priliku da dođu u Srbiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Ove zime nam dolazi praktikantkinja na volontiranje i u posetu Nišlijama. Ima visoka očekivanja i želi da upozna kulturu naše zemlje, a na nama je da pokažemo naše gostoprimstvo - kažu iz organizacije.

U pitanju je 20-godišnja devojka Bejzagul Cimen koja dolazi iz Istanbula i studira inženjering automatizacije. U Nišu će biti u periodu od 15. januara do 26. februara i volontiraće u vrtiću “Wunderkind”.

Bejzagul će držati kreativne radionice deci učeći ih o osnovama matematike, ekologije, i jezika. Projekat u kome učestvuje pod nazivom “Global Classroom” ima za cilj da ostvari kvalitetno neformalno obrazovanje kod dece - navode iz AIESEC-a.

Ukoliko neko iz Niša želi da na 6 nedelja bude domaćin studentkinji koja prvi put dolazi u Niš, može da se prijavi putem linka, a nakon toga će neko iz AIESEC-a kontaktirati zainteresovane i bolje ih informisati o programu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.