Strašan posao Galate: Kupili ga pre pet meseci za 7.500.000 evra, odlazi za 17.000.000!

Izvor: MozzartSport.com, 30.Jan.2018, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strašan posao Galate: Kupili ga pre pet meseci za 7.500.000 evra, odlazi za 17.000.000!

Od dresa Osmanlija do Premijer lige za svega nekoliko meseci

Galatasaraj je prošlog leta uložio skoro 40.000.000 evra za stvaranje tima koji bi konačno mogao da napadne šampionsku titulu u turskom prvenstvu, ali bi ispražnjena kasa već ove zime mogla da bude ozbiljno popunjena. Odlični centralni vezista Badu Ndiaje u avgustu je plaćen 7.500.000 evra, a samo pet meseci kasnije za 17.000.000 evra prelazi u redove engleskog premijerligaša Stouka.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Turski velikan je iskoristio situaciju u kojoj se nalazi klub koji je preuzeo Pol Lambert, dok je Ndiaje krunisao odlične igre u jesednjem delu sezone i dočekao da nakon samo pola godine od dresa Osmanlija dođe do najkavlitetnijeg prvenstva na svetu.

Dva kluba su lako sklopila dogovor, a prema pisanju Skaj Sporta u toku su pregovori oko načina ispate i drugih pravnih pitanja. U Stouku veruju da će sve biti kompletirano do sutra ujutru.

U toku su i pregovori sa Senegalcem oko ličnihg primanja. Ndiaje će uskoro doputovati u englesku na medicinske preglede. Ipak, prvo treba da dobije vizu za ulazak u Veliku Britaniju, a tek nakon toga će moći da zatraži radnu dozvolu.

Diaje je odigrao 17 utakmica u dosadašnjem toku sezone za Galatasaraj, a postigao je jedan gol i imao tri asistencije. U turski fudbal je došao 2015. godine, kada ga je Osmanli njegov dolazak iz norveškog Bodoa platio svega 350.000 evra.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.