Izvor: RTS, 27.Okt.2021, 16:26

Stefanović sa turskim ministrom odbrane o saradnji

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Turskoj, sastao se u Ankari sa ministrom nacionalne odbrane Turske Hulusi Akarom. Dvojica ministara razgovarala su o saradnji dveju zemalja u oblasti odbrane i mogućnostima njenog daljeg unapređenja, posebno u vojno-vojnom i vojno-ekonomskom segmentu.
Dvojica ministara su se tokom razgovora saglasili da izuzetno dobri odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana predstavljaju veliki potencijal i osnov za dalji razvoj saradnje dva ministarstva, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Stefanović je, podsećajući da je Turska jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera naše zemlje i da kontinuirano raste priliv direktnih turskih investicija u Srbiju, izrazio opredeljenje naše zemlje za ostvarivanje intenzivnije vojne saradnje, posebno u vojnoekonomskom i vojno-vojnom segmentu.
Ministar Stefanović je istakao da je učešće u zajedničkim vojnim vežbama odlična prilika za razmenu iskustava i znanja dve vojske i kao primer naveo predstojeću zajedničku padobransku obuku specijalnih jedinica u Turskoj, ali i izrazio očekivanje da će pripadnici Turskih oružanih snaga uzeti aktivnije učešće u vežbama koje organizuje Vojska Srbije, dodaje se u saopštenju.
Ministar Akar se zahvalio Stefanoviću na poseti Turskoj, ističući da upravo ovakvi razgovori doprinose iznalaženju modaliteta saradnje koji su od interesa za oba naroda.
Ocenio i da su odnosi naših zemalja važni kako za stabilnost celog regiona, tako i za njegov ekonomski i sveukupni razvoj. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.