Štajnmajer: Turska da ne pretera sa reakcijom

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Turska da ne pretera sa reakcijom

Berlin -- Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer zatražio je od Turske da ne pretera sa reakcijom nakon odluke Bundestaga da genocidom nazove masakr Jermena.

"Kao što se očekivalo, Turska je reagovala, a ja se nadam da će u narednim danima i nedeljama uspeti da izbegnu bilo kakvu preteranu reakciju", rekao je Štajnmajer novinarima tokom posete argentinskoj prestonici Buenos Ajresu, komentarišući odluku Ankare da opozove turskog ambasadora iz Berlina zbog odluke Bundestaga.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Štajnmajer: Turska da ne pretera sa reakcijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2016

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer zatražio je od Turske da ne pretera sa reakcijom nakon današnje odluke Bundestaga da genocidom nazove masakr Jermena koji su u Prvom svetskom ratu izvele otomanske snage..."Kao što se očekivalo, Turska je reagovala, a ja se nadam da će...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.