Štajnmajer: Pregovori Turske i Nemačke napeti

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Pregovori Turske i Nemačke napeti

Štralzund -- Pregovori Nemačke i Turske su napeti nakon neuspelog pokušaja puča u toj zemlji i oštrih mera koje turske vlasti primenjuju nad osumnjičenim pučistima.

To je izjavio nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer.

On je, govoreći u severnom nemačkom gradu Štralzundu, rekao da u ovom trenutku praktično nema osnova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za pregovore, s obzirom na viđenje Turske da Nemačka nije ozbiljno shvatila pokušaj puča i na zabrinutost Nemačke zbog masovnih hapšenja i otpuštanja u Turskoj posle neuspelog puča, prenosi Rojters.

Štajnmajer je istakao da bi uvođenje smrtne kazne u Turskoj onemogućilo njen ulazak u Evropsku uniju, ali je i upozorio da ne treba prerano obustaviti pregovore sa Ankarom.

To bi, prema njegovim rečima, EU lišilo uticaja kad je reč o hiljadama ljudi koji su uhapšeni u Turskoj.

Osim toga, Štajnmajer je izjavio i da je Donald Tramp "jedan od najvećih svetskih propovednika mržnje, koji s poigrava s ljudskim strahovima".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.