Srušio se Mig-23 na sirijskoj granici, potraga za pilotima

Izvor: RTS, 04.Mar.2017, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se Mig-23 na sirijskoj granici, potraga za pilotima

Borbeni avion Mig-23, verovatno sirijskog vazduhoplovstva, srušio se na sirijskoj strani granice, saopštile su turske vlasti. Opozicioni borci grupe Ahrar el Šama tvrde da su oni oborili letelicu. Piloti uspeli da se katapultiraju.
Turski premijer Binali Jildirim rekao je da je u toku potraga za pilotima koji su se možda spustili na turskoj strani granice.

Naveo je da je avion koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srušio blizu granice sa Sirijom najverovatnije bio sirijski Mig.
Za sada nije jasno zašto se avion sručio, kaže Jildirim i dodaje da su vremenski uslovi mogući razlog.
Guverner turske provincije Hataj Erdal Ala je rekao da su spasilačke ekipe stigle na mesto nesreće i ustanovile da je kokpit prazan, čime su potvrđeni izveštaji meštana da su piloti uspeli da se katapultiraju pre pada.
Ala je dodao da nije bilo povrede vazdušnog prostora Turske, niti intervencije turskih snaga, prenosi novinska agencija Andolija.
Sirijska opoziciona grupa Ahrar el Šam je saopštila da su njeni borci oborili avion protivavionskim oružjem dok je bombardovao okolinu grada Idliba.
Privatna turska agencija Dogan javila je da su meštani obavestili vlasti o padu aviona blizu grada Samandanga koji se dogodio oko 18.30 po lokalnom vremenu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oboren avion Vojske Sirije u Turskoj

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2017

Premijer Turske Binali Jildirim potvrdio je da je avion sirijskog Ratnog vazduhoplovstva pao u provinciji Hataj, prenosi televizija "Skaj njuz Arabija"...Prema podacima medija, članovi radikalne grupe "Ahrar el Šam“ su saopštili da su, navodno, oborili avion MiG-21 na severozapadu Sirije. Navodi...

Nastavak na Vesti-online.com...

PAO SIRIJSKI AVION U TURSKOJ: Nepoznati uzroci tragedije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2017

Velika nesreća na sirijskoj strani granice..Turska je danas saopštila da se srušio borbeni avion MIG-23, verovatno sirijskog vazduhoplovstva, a da se veruje da se pilot katapultirao...Avion se srušio na sirijskoj strani granice, javio je Rojters...Plane crashes near Syria-Turkey border https://t.co/I36LCL7CWm...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.