Srpski uragan oduvao i Japance: Gurovićeva ekipa deluje nezaustavljivo!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski uragan oduvao i Japance: Gurovićeva ekipa deluje nezaustavljivo!

Srbija je ovaj meč rešila praktično već u prvom poluvremenu, jer je na odmor otišla sa vođstvom 50:35, pa je nastavak utakmice prošao u rutinskom otaljavanju posla - 87:62

Nakon ubedljh pobeda nad Australijom i Turskom juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je sa demonstracijom sile na prestižnom turniru "Albert Švajcer u Manhajmu. Izabranici Milana Gurovića poigrali su se sa vršnjacima iz Japana i na krilima izuzetno raspoloženog Sefana Đorđevića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stigli do trećeg trijumfa u Nemačkoj - 87:62 (29:19, 21:16, 26:13, 11:14).

Gurović je i ovaj meč iskoristio da podmori neke od glavnih igrača svog tima. Pa je tako Boriša Simanić proveo nepunih 13 minuta na parketu i postigao šest poena. Pomenuti Stefan Đorđević je bio praktično nepogrešiv, poostigao je 17 poena (8/9 za dva) i uhvatio 13 lopti pod obručima, a pored njega istaklu su se i Miloš Glišić i Aleksa Radanov, koji su postigli 14 poena.

Srbija je ovaj meč rešila praktično već u prvom poluvremenu, jer je na odmor otišla sa vođstvom 50:35, pa je nastavak utakmice prošao u rutinskom otaljavanju posla Gurovićevih pulena. Ipak, do blagog opuštanja je došlo samo u poslednjoj deonici, koju su Japanci rešili u svoju korist rezultatom 14:11 i tako izbegli pravu rezultatsku katastrofu.

Kod Japada je daleko iznad ostalih bio Judaji Nišida, koji je sa 21 postignutim poenom bio ujedno i najefikasniji igrač utamice.

Naredni meč srpska juniorska reprezentacija igra protiv domaćina Nemačke u sredu. Prolazak u polufinale obezbediće po dve najbolje ikipe u grupama.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.