Izvor: RTS, 10.Feb.2023, 18:37

Srpski spasioci spasili devojku koja je 108 sati bila pod ruševinama

Srpski vatrogasci-spasioci spasili su 17-godišnju devojku koja je 108 sati bila pod ruševinama sedmospratne zgrade u Turskoj.
Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, nastavljaju sa akcijama spasavanja i potrage za preživelima na više lokacija u Odabasi. Ranije danas su spasili jednu ženu, a zatim i 17-godišnju devojku.

Srpski vatrogasci-spasioci su, nakon što je radna mašina počela da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uklanja sloj po sloj armature, čuli tihe vapaje devojke, a na njenom oslobađanju radili su tri sata.
Izneli su devojku pomoću spinalne daske i predali je medicinskim službama.
Na istoj lokaciji izvučeno je i više beživotnih tela.

Članovi srpskog spasilačkog tima rekli su ranije za RTS da je teško dopreti do ljudi u ruševinama, kao i da postupak spasavanja traje i po nekoliko sati.
Borimo se, svaki šum osluškujemo i pokušavamo da pronađemo nesrećne ljude, poručili su srpski spasioci.

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spasioci iz Srbije izvukli još jednu djevojku iz ruševina u Turskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2023

​Srpski spasioci, koji već danima danonoćno pomažu u Turskoj, koju je u ponedjeljak pogodio stravičan zemljotres uspjeli su danas iz ruševina da izvuku i 17-godišnju djevojku, koja je bila zatrpana više od 107 sati.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"ČULI SMO TIHE VAPAJE..." Objavljen snimak herojske akcije srpskih vatrogasaca u Turskoj (VIDEO)

Izvor: Blic, 10.Feb.2023

Srpski vatrogasci-spasioci koji su otišli u Tursku nakon razornog zemljotresa danas su uspešno spasili 17-godišnju devojku koja je bila ispod ruševina sedmospratne zgrade, koja je bila pod ruševinama 108 sati.

Nastavak na Blic...

Makedonski spasioci izvukli 38-godišnju ženu iz ruševina u Turskoj

Izvor: Danas, 10.Feb.2023

Makedonski spacioci izvukli su danas popodne 38-godišnju ženu iz ruševina u gradu Adijamanu u Turskoj, objavila je Direkcija za zaštitu i spasavanje Severne Makedonije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.