Srpske kamiondžije blokirane u Turskoj

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2016, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske kamiondžije blokirane u Turskoj

Grupa od osam srpskih kamiondžija, od kojih je jedan sa porodicom, tvrdi da je praktično zarobljena u mestu Tekirdag na severozapadu Turske, na 135 kilometara od Istanbula, i da samo žele da se bezbedno vrate svojim porodicama i kućama u Srbiju, objavio je u nedelju portal "Telegraf".

Redakcija tog sajta navodi da su im se javili vozači kamiona iz Srbije koji su bili svedoci državnog udara u Turskoj, a sada se nalaze blokirani u gradiću Tekirdag, gotovo bez hrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i vode.

Oni su još rekli da su, kako navodi sajt, poslušali savet srpskog ambasadora i konzula i da u toku noći između petka i subote nisu napuštali smeštaj, ali su jasno čuli pucnjavu.

- Nas je ovde osmorica, i već danima smo praktično zarobljeni u ovom gradu. Zvali smo našu Ambasadu, ali su nam oni rekli da nađemo sklonište i da ne mrdamo odatle - kaže jedan od vozača.

"Telegraf" navodi da ove kamiondžije žive u različitim krajevima Srbije i da sa nestrpljenjem iščekuju da dobiju bilo kakve informacije o daljem kretanju. Neki od njih su na putu sa svojom decom i suprugama i veoma strahuju za svoj život, kao i živote svojih najbližih.

- Jedan od naših kolega je ovde sa porodicom, trebalo bi makar njega da zbrinu - kaže vozač Darko, navodi sajt.

Ono što ih najviše plaši je činjenica da polako ostaju bez hrane i bez vode.

- Kako turisti koji su došli na letovanje mogu da se vrate avionom iz Turske? Mi samo hoćemo da se bezbedno vratimo svojim porodicama i kućama u Srbiju - apeluje Darko.

* Rusija poručuje: Rešite probleme bez upotrebe sile!

* VIDEO: Trenutak početka puča, detonacija u parlamentu

* "Puč u Turskoj kao 5. oktobar, fali samo pesnica"

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.