Srpska pesma se zaorila u popularnoj turskoj seriji: Našu vladarku glumi prelepa glumica koju svi znamo (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 20:06

Srpska pesma se zaorila u popularnoj turskoj seriji: Našu vladarku glumi prelepa glumica koju svi znamo (VIDEO)

Emocija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Istorijska dokumentarna drama "Uspon Otomanske imperije" rasvetljava lik i delo srpske princeze Mare Branković, kćerke despota Đurđa Brankovića.

U ovom TV ostvarenju u prvoj sezoni se prikazuje osvajanje Konstantinopolja od strane Mehmeda II Osvajača, dok u drugom delu ove serije se prikazuje borba turskog sultana protiv Vlada Cepeša, a pored glavnog junaka, kog tumači mladi glumac Džem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Igit Uzumoglu, jedna od glavnih uloga dodeljena je pripadnici srpske vladarske porodice, a rola je poverena glumici Tubi Bujukustun.

Mara Branković u istoriji je ostala upamćena kao druga srpska princeza koja je bila udata za turskog sultana. Prva je bila princeza Olivera Lazarević, kćerka kneza Lazara i kneginje Milice. Mara je bila venčana za sultana Murata II. Nakon njegove smrti ona je ključna ličnost u donošenju političkih i privatnih odluka svog pastorka Mehmeda II.

Tuba Bujukustun koja tumači srpsku princezu u jednoj od epizoda zapevaće i na srpskom jeziku čuvenu izvornu pesmu "Gusta mi magla padnala".

Pogledajte:

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

U seriji "Uspon Otomanske imperije" gledaoci imaju priliku i da vide još poznatih Srba tog vremena (pogledajte klikom OVDE).

Podsetimo, glumica Tuba Bujukustun rođena je u Istanbulu, gde se školovala i započela glumačku karijeru.  Debitovala je 2003. godine ulogom u seriji "Sultan Makami". Iste godine ostvarila je glavnu ulogu u filmu "Gulizar". Nakon toga glumila je u filmu "Babam" i "Oglum". Bila je zvezda otvaranja Međunarodnog filmskog festivala u Kairu decembra 2010. godine. Tuba je 2005. godine nagrađena za najbolju glumicu na Međunarodnom TV festivalu Republike Srbije i Crne Gore za ulogu Gulizar.

Srbija Danas/V.J.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.