Srpska bašta u Antaliji

Izvor: RTS, 06.Okt.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska bašta u Antaliji

Ovogodišnji Ekspo održava se u Antaliji na više od hiljadu hektara. Srbija je jedna od 54 učesnice, a svoj nacionalni dan obeležila je otvaranjem srpske kuće i bašte. Ekspo u Turskoj se završava 31. oktobra.
Srpska bašta na Mediteranu procvetala je u aprilu. Tada je sagrađena, a danas su, posle svečane ceremonije, intoniranja himne, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njeni ključevi predati Antaliji.

"Mislim da je naše prisustvo ovde veoma važno, Turci su uložilli napore da se pojavimo. Nacrti su naši a oni su mnogo pomogli da se sagradi ovaj paviljon i naša srpska bašta", kaže ambasador Srbije Danilo Vukčević.
"Nama je bilo važno da Srbija učestvuje jer je Srbija važna zemlja na Balkanu i naš partner. Takođe, naši odnosi napreduju svakog dana. Kultura, ukusi, mirisi Srbije su predstavljeni ovde i u njima zaista uživaju posetioci", ističe generalni sekretar Ekspo-a Erdogan Kuk.
Posetioci rado svraćaju do srpske kuće ili da se odmore u bašti. Utisci slični.
"Dopada mi se tipična srpska kuća, tradicionalna nošnja, tepisi su predivni. Probali smo i pravu srpsku hranu", navodi jedan od posetilaca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.