Srbija korak bliže da dovede Folksvagen - lokacija Velika Plana VIDEO

Izvor: B92, 21.Mar.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija korak bliže da dovede Folksvagen - lokacija Velika Plana VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u Folksvagenu, a sada je glavno pitanje - gde je posle toga VW u odnosu na Srbiju?

Prva TV je istraživala koliko je poseta jednom od najvećih imena svetske automobilske industrije značajan korak ka eventualnom otvaranju fabrike u Srbiji.

Srbija bi, ukoliko dođe do dogovora, dobila: investiciju vrednu 1,5 milijardu evra i posao za 5000 radnika, uz 300.000 proizvedenih automobila godišnje!

Navodno su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiji glavni konkurenti - Rumunija, Bugarska, Turska pa i Severna Makedonija. Predsednik Aleksandar Vučić je indirektno rekao da je izbor spao na Tursku i Srbiju, a da bi Folksvagenova fabrika ukoliko Srbija pobedi - mogla biti izgrađena u okolini Velike Plane.

"Ja trenutno ne znam koliki su zahtevi za tu veliku investiciju i koliki je potrebno zemlje za tu investiciju ali kazem, to je jedna velika šansa. Red bi bio da dođu u centralnu Srbiju. Otvaranje novih radnih mesta mnogo bi značilo ljudima koji ovde žive", za Prvu TV priča Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana.

Konačnu odluku gigant iz Nemačke trebao bi da donese početkom aprila.

Više u video-prilogu:
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija korak bliže da dovede Folksvagen - lokacija Velika Plana

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2019

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u Folksvagenu, a sada je glavno pitanje - gdje je poslije toga VW u odnosu na Srbiju?

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.