Spektakl Turaka i Italijana – koš preko celog terena u poslednoj sekundi

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 23:12

Spektakl Turaka i Italijana – koš preko celog terena u poslednoj sekundi

Košarkaška reprezentacija Italije pobedila je Tursku rezultatom 80:79 a potez meča izveo je Sadik Emir Kabaka koji je na neverovatan način doneo produžetak.

Kabaka je iz reketa turskog tima bacio loptu na drugi kraj terena - i pogodio za egal u poslednjoj sekundi (75:75).

Prethodno, Italijani su imali otvorenu trojku da reše pitanje pobednika pri vođstvu 75:72, i to u dva navrata. Njihov košarkaš nije iskoristio slobodno bacanje, a potom ni Spisu - nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukradene lopte ispod koša Turaka - nije pogodio otvoren šut za tri poena mada je mogao da čuva loptu do isteka vremena.

I onda je usledila kazna.

Kabaka je bacio loptu preko čitavog terena i ona je završila u košu Italijana - u poslednjoj sekundi.

Pogledajte taj momenat i delirijum turskih komentatora.

Na kraju, ipak, Turci nisu uspeli da materijalizuju ovaj zaista spektakularan i retko viđen potez košarkaša Galatasaraja - Italija je uspela da pobedi i da se plasira u finale "Trento Kupa".

Najefikasniji kod Azura bio je Fontekio sa 21 poenom.

Kod Turaka, dominirao je košarkaš Majamija Omer Jurtseven sa 23 poena i 20 skokova.

Furkan Korkmaz je dodao 16 poena.

U drugoj utakmici turnira Kina koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević savladala je Zelenortska Ostrva rezultatom 86:66.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovakav koš se daje jednom u životu! Turčin ubacio trojku preko celog terena, ali šta tek reći o gluposti Italijana? (VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 04.Avg.2023

Nestvaran finiš meča i koš koji je duel Turske i Italije odveo u produžetak na koji, u tom trenutku, niko nije mogao ni da pomisli

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.