Spaseno 100 migranata kod obale Kipra

Izvor: N1 televizija, 04.Feb.2017, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaseno 100 migranata kod obale Kipra

Kiparska obalska straža saopštila je da je presrela brod sa oko 100 migranata kod svoje obale.

U brodu su bila 93 migranta, od kojih 47 dece, navela je obalska straža tog mediteranskog ostrva i dodala da je brod bio oko 15 kilometara od severozapadne obale.

Svi migranti su prebačeni u prihvatne centre u Nikoziji posle lekarskog pregleda.

Lokalni mediji preneli su da su migranti krenuli s turske >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << obale i da je svaki od njih šverceru platio 2.000 dolara (1.850 evra) za odlazak na Kipar, koji se nalazi oko 100 kilometara od Sirije koja je u ratu skoro šest godina.

U Siriji je stradalo više od 310.000 ljudi a mnoge izbeglice su otišle u Tursku ili susedne zemlje kao što su Liban i Jordan.

Među njima ima mnogo onih koji pokušavaju brodovima da dođu do neke zemlje Evropske unije, kao što su Kipar, Italija i Grčka.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Oko 100 migranata spaseno na obali Kipra

Izvor: Beta, 04.Feb.2017

Kiparska obalska straža saopštila je danas da je presrela brod sa oko 100 migranata kod svoje obale.U brodu su bila 93 migranta, od kojih 47 dece, navela je obalska straža tog mediteranskog ostrva i dodala da je brod bio oko 15 kilometara od severozapadne obale.Svi migranti su prebačeni u prihvatne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.