Španjolke uhapšene u Turskoj zbog veze sa ID

Izvor: B92, 29.Dec.2016, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španjolke uhapšene u Turskoj zbog veze sa ID

Madrid -- Španska vlada saopštila je da je policija u Turskoj uhapsila dve državljanke Španije osumnjičene da su povezane s Islamskom državom.

Osumnjičene žene su uhapšene kada su u pratnji maloletne dece napustile Siriju.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Španije navodi se da su žene dve godine bile pod prismotrom bezbednosnih agencija, od kada su u pratnji svojih supruga napustile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ceutu, špansku enklavu na severu Afrike.

Kako se navodi, muževi osumnjičenih žena su "uticajni" članovi slamske države, a i one su bile aktivni članovi terorističke strukture.

Još dvoje ljudi je uhapšeno u odvojenoj akciji u Madridu zbog povezanosti s Islamskom državom. Policija je tokom pretresa kod njih pronašla delove vatrenog oružja i municije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.