Izvor: Istinomer.rs, 31.Okt.2023, 13:19

Snimak ne prikazuje razorenu Gazu, već Tursku nakon zemljotresa

Na društvenim mrežama se tokom prethodne nedelje delio uznemirujući snimak razrušenog dela grada iz vazduha. Iako je snimak objavljen bez pojašnjenja, naslova ili opisa, veliki broj korisnika je snimak podelilo dalje pozivajući se na aktualni sukob u pojasu Gaze između Hamasa i Izraela. Snimak je, međutim, nastao nakon zemljotresa koji je pogodio Antakiju, grad na krajnjem jugoistoku Turske, početkom 2023. godine.
The >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << post Snimak ne prikazuje razorenu Gazu, već Tursku nakon zemljotresa appeared first on Istinomer.

Nastavak na Istinomer.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Video ne prikazuje vazdušni napad Izraela na Gazu već bombardovanje u Siriji

Izvor: Istinomer.rs, 31.Okt.2023

Snimak za koji se tvrdi da prikazuje vazdušne napade Izraela na Gazu u prvim danima oktobarskog sukoba između Izraela i Hamasa, proširio se među korisnicima Telegrama i Fejsbuka i na našem govornom području. Međutim, reč je o kadrovima bombardovanja Arihe, sirijskog grada, koje se takođe desilo...

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.