Snažna eksplozija u Ankari, najmanje 32 mrtva

Izvor: RTS, 13.Mar.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažna eksplozija u Ankari, najmanje 32 mrtva

U centru Ankare odjeknula je eksplozija u kojoj je poginulo najmanje 32 osobe, a ranjeno je 75, javljaju turski mediji. Preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad.
Visoki zvaničnik je rekao da se eksplozija čula kod parka Guven u centru turske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prestonice u 18.35. Svedoci navode da je do eksplozije došlo kod autobuske stanice na Ataturk bulevaru.

List Hurijet navodi da je u blizini mesta eksplozije i Ministarstvo prosvete. Na lice mesta došla su brojna ambulantna kola, policija i vatrogasci.

Neki mediji prenose da se u centru Ankare čula i pucnjava. 
Na fotografijama na društvenim mrežama vide se vatra, zapaljeni automobili i oblaci dima. 
Prema navodima NTV, eksplodirao je automobil, dok stanica TRT izveštava da je eksplozija usledila posle sudara automobila i autobusa.

Zvaničnici ističu da je najverovatnije u pitanju napad bombaša samoubice ali još uvek niko nije preuzeo odgovornost. Prvi rezultati istrage pokazuju da je za napad odgovorna Radnička partija Kurdistana ili neka druga organizacija povezana sa njima, javio je Rojters, pozivajući se na izjavu neimenovanog turskog zvaničnika. 

Prošlog meseca, u bombaškom napadu na vojni konvoj u Ankari nastradalo je 28 ljudi

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Snažna eksplozija u Ankari, najmanje 32 žrtve

Izvor: RTS, 13.Mar.2016

U centru Ankare odjeknula je eksplozija u kojoj su poginule najmanje 34 osobe, a 125 je povređeno. Preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.