Slučaj Gulen: Turska naredila hapšenje 223 pripadnika vojske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Sep.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Gulen: Turska naredila hapšenje 223 pripadnika vojske

Turske vlasti naredile su hapšenje 223 pripadnika vojske širom zemlje i u Sjevernom Kipru zbog navodnih veza sa mrežom imama Fetulaha Gulena koga smatraju odgovornim za pokušaj vojnog udara 2016. godine, prenosi Rojters. Vlasti tragaju za osumnjičenima u 49 provincija u Turskoj i u Sjevernom Kipru, javila je državna televizijska mreža TRT Haber. Isti izvor navodi da je 100 osumnjičenih pripadnika kopnenih snaga, 41 vazduhoplovstva i 32 mornarice. Ko je Gulen? Od pokušaja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERDOGAN NASTAVLJA ČISTKU Turska naredila hapšenje 223 vojna službenika

Izvor: Blic, 14.Sep.2019

Turska vlada naredila je danas hapšenje 223 vojna službenika širom zemlje, zbog navodne povezanosti sa pokretom imama Fetulaha Gulena, koji se smatra organizatorom pokušaja puča 2016. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.