Skup Erdoganovih pristalica u Kelnu: Mi smo Nemačka

Izvor: Blic, 31.Jul.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup Erdoganovih pristalica u Kelnu: Mi smo Nemačka

Intoniranjem turske i nemačke himne u Kelnu je počeo skup podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu uz jako prisustvo policije, dok se u gradu istovremeno održavaju još tri mitinga u organizaciji desničara, antidesničara i grupe različitih inicijativa.

Uprkos očekivanju organizatora Unije evropsko-turskih demokrata (UETD) da će skupu prisustvovati između 30.000 i 50.000 ljudi, policija navodi da se okupilo oko 10.000 učesnika, prenosi "Velt", a AFP >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz istog izvora ima informaciju da je toj lokaciji 20.000 ljudi.

Ljudi nose turske i nemačke zastave. Neki su se pre intoniranja himni pomolili, dok su drugi skandirali "Mi smo Nemačka!".

U Kelnu se na različitim lokacijama održavaju i tri znatno manja kontraprotesta, među kojima će jedan održati jedna desničarska nemačka grupa, dok je jedan organizovan pod sloganom "Zaustavimo Erdogana", što budi strahove da bi između učesnika različitih demonstracija moglo da dodje do sukoba. Policija je na mestu održavanja protesta rasporedila 2.700 policajaca.

Do manjeg incidenta već je došlo na skupu protivnika Erdogana kojih se okupilo oko 1.300. Među njima su i pripadnici saveza "Keln protiv desnice" kao i pristalice kurdske stranke PKK koja je u Turskoj zabranjena. Do manjeg sukoba je došlo kada se među njih umešala grupa Erdoganovih pristalica koji su počeli da uzvikuju parole. Policija je intervenisala i razdvojila zavadjene grupe te se situacija smirila, prenosi "Velt".

Policijska vozila i kordon sa psima razdvajaju ovaj skup od mitinga desničara koji su se okupili kod železničke stanice. U međuvremenu, desničari koji se se okupili kod železničke stanice odustali su posle razgovora sa policijom, od najavljene šetnje.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Erdoganove pristalice "okupirale" Keln:Mi smo Nemačka FOTO

Izvor: B92, 31.Jul.2016

Keln -- Više od 20.000 pristalica Redžepa Tajipa Erdogana okupilo se u centru Kelna u znak podrške predsedniku Turske i osude neuspelog puča od 15 jula...Agencija AFP prenosi da policija kaže da ih se okupilo 40.000, a organizatori tvrde da ih je i 50.000...Protest je počeo intoniranjem turske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.