Skoro kilogram nakita u dve zaplene na Gradini

Izvor: RTS, 05.Mar.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoro kilogram nakita u dve zaplene na Gradini

Carinici su u saradnji sa policijom 27. i 28. februara, na graničnom prelazu Gradina, sprečili krijumčarenje gotovo kilogram zlatnog i srebrnog nakita, saopštila je Uprava carina.
Neprijavljeni nakit je otkriven u "BMV" francuskih registarskih oznaka kojim je iz Francuske ka Turskoj putovao 48-godišnji francuski državljnin turskog porekla sa saputnicom.

Na pitanje carinika oboje su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prethodno rekli da sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga.
Pregledom automobila carinici su u kesi sakrivenoj ispod torbi koje su se nalazile između suvozačevog i zadnjeg sedišta otkrili skriveni tovar kamufliran nakitom od bižuterije.
Reč je o više od 600 grama zlatnog i srebrnog nakita: skoro 40 prstenova, više od 20 ogrlica, gotovo 20 narukvica i osam pari minđuša.
Pored nakita, otkriveno je i 16 dukata i pet zlatnih i srebrnih privezaka, a ukupna vrednost neprijavljenog nakita veća je od 850.000 dinara.
Kako vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu vrednosti automobila, i vozilo je privremeno oduzeto do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača.
Dan ranije otkriven je krijumčareni srebrni nakit u autobusu turskih registarskih oznaka koji se iz Istanbula uputio ka Baru.

Iako su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, putnici su upućeni u hol službene zgrade radi kontrole.
Tom prilikom je u torbici 54-godišnje srpske državljanke nastanjene u Kotoru pronađen skriveni srebrni nakit.
Putnica je rašila postavu svoje torbice, gde je sakrila više od 320 grama srebrnih minđuša, ogrlica, prstenja, narukvica i privezaka, pa je potom nanovo ušila, a nešto nakita pronađeno je i u pregradi novčanika, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

FOTO: Preko Gradine pokušali da prošvercuju kilogram zlatnog i srebrnog nakita

Izvor: Radio 021, 05.Mar.2019

Carinici su u saradnji sa policijom 27. i 28. februara na graničnom prelazu Gradina, sprečili krijumčarenje gotovo kilogram zlatnog i srebrnog nakita...Neprijavljeni nakit je otkriven u BMW francuskih registarskih oznaka kojim je iz Francuske ka Turskoj putovao 48-godišnji francuski državljanin...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.