Izvor: Danas, 11.Maj.2023, 21:43

Sijarto: Energetska sigurnost Mađarske nemoguća bez “Turskog toka”

Bez tranzitne rute za prirodni gas kroz Tursku, Mađarska ne bi mogla obezbediti energetsku sigurnost, rekao je ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto naglašavajući da je gasovod “Turski tok” jedini cevovod sa istoka na zapad u Evropi koji pouzdano funkcioniše, prenosi magazin “Nedelja”, Nacionalnog naftnog komitata Srbije pozivajući se na mađarsku novinsku agenciju MTI.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sijarto: EU neće sankcionisati rusku nuklearnu industriju

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 18:10

Budimpešta je zapretila da će blokirati sve sankcije koje ciljaju na energetski sektor...Sledeća runda sankcija protiv Rusije, o kojoj trenutno raspravljaju zemlje članice EU, neće biti usmerena na nuklearnu energiju, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, prenosi RT internešenel...Budimpešta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.