Izvor: JUGpress.com, 12.Maj.2023, 10:25

Šest medalja za učenike iz Srbije na 40. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Antaliji

NIŠ

Na 40. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja se od 8. do 13. maja održava u Antaliji u Turskoj, svih šest takmičara koji su predstavlјali Srbiju, a koji su odabrani na takmičenjima u organizaciji Društva matematičara Srbije i pod pokrovitelјstvom Ministarstva prosvete, osvojili su medalјe, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

                                       Gvozden Lapčević >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i Mateja Vukelić, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalјe, dok su se bronzanim medalјama okitili: Andrija Živadinović, Gimnazija “Svetozar Marković”, Niš, Stefan Šebez, Matematička gimnazija, Beograd, Vukašin Đinović, Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj”, Novi Sad i Aleksandar Višnjić, Matematička gimnazija, Beograd.

                                     U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju su učestvovali učenici iz 11 zemalјa Balkana, dok je van konkurencije učestvovalo još 11 ekipa iz celog sveta, saopštilo je Društvo matematičara Srbije. (kraj)VP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.