Senzacija: Isus Hrist nije bio Jevrejin, već GRK?!

Izvor: Mondo, 11.Feb.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senzacija: Isus Hrist nije bio Jevrejin, već GRK?!

Bar se tako tvrdi u eksluzivnom dokumentarcu koji objavljuje Amazon prajm...

Reč je o serijalu "Biblijske zavere" u kom će biti ispričana priča o religioznom Grku po imenu Apolonius iz grada Tijan, za kog se smatra da je sin Božiji.

Za sveštenika koji je rođen u vreme kada i Isus u centralnoj Anadoliji (jedna od sedam geografskih regija Turske), kaže se da ima zapanjujućih sličnosti sa sinom Božijim, ali i da za njega, za razliku od Hrista, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << postoje istorijski tragovi i činjenice da je postojao.

Među njima su i one o ogromnom broju sledbenika i čudima koje je stvorio.

Dokumentarac objašnjava da je crkva ta koja je ovog čudotvorca izbrisala iz istorije.

"Njegovo ime je Apolonijus i rođen je u trećoj ili četvrtoj godini pre nove ere u Tijani, u Kapadokiji, Anadolija. Hodao je bos i imao dugu bradu i kosu. Brzo je postao reformator...Imao je moć da mrtve vrati u život i govori mudrosti neshvatljive običnom čoveku", navodi se u ovom dokumentarcu koji najavaljuju britanski mediji.

"Rimski imperator Aurelije naredio je da se grade hramovi i statue njemu u čast. Takvu slavu niko nikada na svetu nije imao. A za razliku od Hrosta, postoje činjenični dokazi da da je Apolonijus zaista postojao".

Ovo je poslednja u nizu neverovatnih tvrdnji o Bibliji koja se nedavno pojavila.

Prošle godine bila je aktuelna i priča da se Isusov rođendan netačno obeležava 25. decembra (po gregorijanskom kalendaru).

Dr Pol Midleton, profesor Univerziteta Čester otkrio je, naime da bi Božić trebalo slaviti u leto!
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Naučnici tvrde: Isus je zapravo bio Grk

Izvor: B92, 12.Feb.2019, 09:07

Isus Hrist nije Jevrejin, već Grk, pokazalo je najnovije istraživanje predstavljeno u dokumentarcu "Amazon Prime". U ovom dokumentarcu se tvrdi da je antički filizof Apoloninus Tajan, koji je propovedao i činio čuda, zapravo sin Božiji...Dokumentarac naime, otkriva da je su Isusa zamenili sa ovim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.