Saudijski ministar: Nije dato naređenje da se ubije novinar

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijski ministar: Nije dato naređenje da se ubije novinar

Saudijski ministar unutrašnjih poslova demantovao je navode da je dato naređenje da se ubije novinar i disident Džamal Kašogi, i osudio to kao "neosnovane laži".

Princ Abdel Aziz ben Saud ben Najef rekao je da je njegova zemlja privržena "tradiciji poštovanja međunarodnih pravila i konvencija", prenosi zvanična saudijska agencija SPA.

Džamal Kašogi nije viđen od kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra da uzme dokumente potrebne za venčanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Turska policija i brojni mediji veruju da je ubijen u konzulatu. Saudijski ministar je pozdravio uspostavljanje saradnje između njegove zemlje i Turske, da se rasvetle okolnosti nestanka novinara, koji je izazvao tenzije između Saudijske Arabije, Turske i SAD, gde novinar živi u izgnanstvu od 2017.

Saudijska delegacija doputovala je sinoć u Tursku, gde sa zvaničnicima treba da razgovara o novinaru. Portparol turskog predsedništva Ibrahim Kalin izjavio je juče da je formirana tursko-saudijska radna grupa koja će istražiti nestanak novinara. Vašington post preneo je da je turska vlada obavestila američke zvaničnike da ima tonski i video dokaz da je nestali saudijski novinar ubijen i isečen na komade u konzulatu svoje zemlje u Istanbulu.

List, čiji je Kašogi bio kolumnista, pozvao se na izjave neimenovanih zvaničnika da snimci pokazuju kako su saudijski bezbednosni operativci uhapsili Hašogija 2. oktobra kada je došao u konzulat. Kašogi (59) prošle godine je otišao u SAD iz straha da ne bude uhapšen pošto je kritikovao neke odluke saudijskih vlasti među kojima vojnu intervenciju vlasti u Jemenu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Saudijski ministar odbacio navode o naređenju da se ubije novinar

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2018

Saudijski ministar unutrašnjih poslova demantovao je danas navode da je dato naređenje da se ubije novinar i disident Džamal Hašogi, i osudio to kao "neosnovane laži"...Princ Abdel Aziz ben Saud ben Najef rekao je da je njegova zemlja privržena "tradiciji poštovanja međunarodnih pravila i konvencija",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.