Saudijci zgrabili bajraktare

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 12:22

Saudijci "zgrabili" bajraktare

Saudijska Arabija je potpisala strateški ugovor sa turskom kompanijom Bajkar na osnovu koga će dronovi te firme biti proizvedeni na saudijskoj teritoriji.

Ovu vest je objavila državna kompanija Vojna industrija Saudijske Arabije (SAMI) na Tviteru (platformi X), prenosi Ekonomik tajms (ET).

Sporazum će "pojačati ulogu SAMI u podršci nacionalnoj odbrambenoj industriji Saudijske Arabije ", navodi se u pomenutom saopštenju.

Rijad je u julu dogovorio kupovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turskih dronova Bajkar, što je za sada najveći vojni ugovor u istoriji Turske.

Investicije i finansiranje iz zemalja Persijskog zaliva su pomogle da se smanji pritisak na tursku ekonomiju, pošto je Ankara u 2021. godini pokrenula diplomatske napore da popravi odnose sa Saudijskom Arabijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, podseća ET.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.