Sastali se najniža žena i najviši čovek na svetu: Ona je visine kao njegova cipela FOTO

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 10:27

Sastali se najniža žena i najviši čovek na svetu: Ona je visine kao njegova cipela FOTO

Sultan Kosen, iz grada Mardina, visok je dva metra i 51 centimetar i nosi titulu najvišeg čoveka na svetu.

On se sada sreo u Kaliforniji sa svojom potpunom suprotnošću, najnižom ženom na svetu, Indijkom Džoti Amge, koja je visoka samo 62,8 centimetara.

Kosen i Amge su ušli u Ginisovu knjigu rekorda 2011. godine i od tada nisu imali konkurenciju.

Pored visine, sa rukama dugim 27,5 centimetara i stopalima dugim 36,5 centimetara, Turčin je 2009. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ušao i u Ginisovu knjigu rekorda. Posle šest godina, Kosen i Amge su se ponovo sreli u Kaliforniji, gde su zajedno doručkovali, a na kraju su se fotografisali za uspomenu. Njih dvoje putuju u utorak u Los Anđeles na poziv američkog producenta koji će ovekovečiti susret najvišeg muškarca i najniže žene na svetu.

Kosen i Amge su se takođe sastali u Kairu 2018. godine na poziv Ministarstva kulture i turizma Egipta, a zatim posetili piramide u Gizi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sreli se najviši čovjek i najniža žena na svijetu (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2024

Turčin Sultan Kosen, iz grada Mardina, visok je dva metra i 51 centimetar i vlasnik je titule najvišeg čovjeka na svijetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

VISINA JE SAMO BROJ! Najviši čovek i najniža žena na svetu se ponovo sastali i nastale su neverovatne fotografije (FOTO)

Izvor: Blic, 20.Feb.2024

Najviši muškarac na svetu ponovo se sastao sa najnižom ženom na svetu šest godina nakon njihovog viralnog fotografisanja ispred egipatskih piramida.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.