Sarajevo: Slavlje zbog referenduma u Turskoj

Izvor: B92, 16.Apr.2017, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Slavlje zbog referenduma u Turskoj

Brojni državljani Turske koji borave u BiH, kao i stanovnici Sarajeva proslavili su na sarajevskim ulicama rezultat referenduma o ustavnim promenama u Turskoj.

Referendum je, prema dosadašnjim rezultatima, podržalo više od 50 posto turskih građana, javlja agencija Anadolija.

Konvoj automobila, uz sirene i sa zastavama BiH i Turske, kretao se na relaciji Ilidža-Baščaršija, a iz konvoja su se mogle čiti i parole podrške aktuelnom predsedniku Turske Redžepu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tajipu Erdoganu.

Agencija prenosi i izjavu jednog turskog studenta, Ahmeta Čana da je "večeras, u istorijskoj noći za Tursku, pobedila demokratija i volja naroda".

Čan je rekao i da današnji dan predstavlja dan ponovnog oživljenja turskog naroda i da će Turska s novim sistemom biti mnogo jača, a od toga će imati koristi i Bosna i Hercegovina, dodaje Anadolija.

Vrhovna izborna komisija Turske saopštila je da je prebrojano 98,82 odsto biračkih listića i da je 51,34 odsto birača podržalo ustavne reforme i uvođenje predsedničkog sistema, dok se 48,66 odsto birača izjasnilo "protiv".
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.